mattjaveln ska kopas

idag kommer jag att aka och kopa en gra matta som en forbannat javla stor. dirk tycker inte om den, han tycker att den ser billig och whitetrashig ut. jag tycker att den exakta storleken och fargen jag vill ha pa en matta. jag tycker ocksa att "haret" pa mattan ar alldeles for kort men jag tycker att det ar okej da den ar sa billig.
500 pix for en gra matta pa 5x7 meter.
jag kommer att smyga in den i huset och se om han marker nagot. jag tycker namligen det ser ut som att vi har ett vardagsrum i koket.

Vi ska pa semester alskling!

nu ar resan hem till sverige bokad! den 21 juni landar jag pa arlanda. 09.25 for att vara exakt! oh det ska bli sa harligt att komma hem. jag fick antligen mitt paket fran mina foraldrar idag, de skickade de den 10 april och dunkade ner i ladan har idag. laste pa stamplarna och den 5 maj var paketet i windhoek. sa ja. 4 veckor tog det for paketet att fardas 30 mil.
...
iallafall.
nu nar jag fatt forsmak pa sverige i mitt paket har jag bestamt mig for att gora en lista pa saker jag vill ha gjort i sverige innan jag aker tillbaka till namibia.
  • dricka kranvatten
  • bada i sotvatten
  • ata ikeakottbullar, ikeakorv och dricka ikeapepsi
  • ata burger kings whopper junior med extra lok.
  • dricka "svensk" fanta
  • kora pa ratt sida av vagen
  • vara med om att ett rodljus sla om nar jag  ar ensam i korsningen.
  • Ata en tunnbrodsrulle
  • prata maria montazami-svenska
  • ta en kvallscigg i dagsljus
  • kolla pa nyhetsmorgon och svensk kvalitetstv overlag
  • ladda hem sa sjukt mycket film och musik
  • anvanda spotify i mobilen
  • ata skagenrora
  • ata rabarber, hallon, jordgubbar och blabar utan att betala 500kr/kg
  • dricka oboy
  • ata raksallad pa kalle pa spangen
  • uppskatta snabb service
  • kolla pa youtubeklipp utan att pausa
  • p3
  • kopa mozzarella for 10 kr
  • ata lovtunnbit micromat
  • ata en kebabtallrik fran lustigkullagrillen
  • kunna ta ut pengar utan avgift
  • betala med kort pa 5 sekunder istallet for 3 minuter
  • sjalvscanning pa ica
  • kopa upp halva ikea
jag aterkommer med en langre lista, nu maste jag jobba och sluta dromma.

det var inte jag som forstorde safen.

jag har aldrig tankt att jag har ett pappersarbete. idag inser jag att jag verkligen har ett pappersarbete. var safe pa jobbet har gatt sonder, dorren ar paj, handtaget ar paj. dorren ar last och vi kan inte komma in.
Dar inne ar dirks alla papper, parmar och annat tjaffs som jag jobbar med.

hoppsan.

jag ar handikappad pa jobbet idag. kan inte gora nagonting, jag har forsokt gjort annat som behovs goras som inte har med papper att gora. nu ar jag klar med det. det tog 5 min. jag ar ocksa klar med allt det dar onodiga som jag skjutit upp. 5 min, ocksa det papper. fast utanfor safen da.

hur blid blir jag av det? valdigt blid. sahar blid. glad tjej idag. ser ni tillfredstallelsen i blicken? mm. nojd.


pizzakillen!

imorse vaknade jag upp till dirk som hade bakat pizza! haha.
jag fick en ruccola, fetaost och blackforestskinkpizza! han är en sån stjärna den lille dirk. han är så fin. idag är det african day här, så allt va tydligen stängt och han visste att en bakis christina ville ha pizza. helt sådär bara!

haha

jag skakar på huvet och undrar vad jag gjort för att förtjäna fisdirken.


yoga

från och med idag kör dirk och jag yoga på tisdagar. vi har precis kommit hem därifrån.
förbannat påfrestande för en stel kvinna som mig, men också väldigt skönt. det är hippieyoga i en "trädkoja" facing solnedgången, på slutet mediterar vi och får lavenderhandukar över våra ansikten. Efter det dricker vi örtte och samtalar om olika yogaställningar och annat buddistiskt påhitt.


damen växer så det knakar





Annie 8 veckor



Annie 15 veckor


pannkakskickers!

pannkakor för en kille som tycker om att småäta. dirk är småätarnas konung och öppnar gärna kylskåpet för att glo. så, damen steker lite nyttigare pannkakor till honom för att släcka detta behov så att han inte stoppar i sig någon dumt. hö hö.

2 personer
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • ½ dl havregryn
  • 3 dl mjölk
  • en liten klick smör 
  • nypa salt
  • ½ tsk honung
  • ½ tsk vaniljsocker

vispa ägg tillsammands med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen saltet och vaniljsockret. Lägg in smeten i kylen och låt stå där i minst tio minuter. Ta sedan fram smeten och stek den.



dagens efter

nu i eftermiddag är jag hemma från jobbet, jag har köpte en massa tidningar och ska bara mysa med annie. senare blir det en liten promenix.
På tisdagar byter vår städerska sängkläder, det är sån jäkla lyx att det är bannemej inte sant! hon bytte även i gästrummet utifall vi skulle bråka gissar jag. haha






vårt sovrum. kan knappt vänta tills jag får gå o lägga mig!




fisgrisen i gästrummet.



min potatisplanta växer så det knakar!



och såhär ser lilla jag ut idag. slängde av mig smycken och allt annat obekvämt innan jag nu sitter nergosad i soffan.


nickokick!

nikotinplaster pa ryggen. hog som ett hus och lungor renare an igar.

jag vet inte om jag haller pa att sluta roka, men det ar tankt att jag inte ska roka pa 16 timmar. Sa klockan 12 inatt far jag roka igen. det ar alltsa sa lange som plastret utsondrar nikotin. ja. jag tycker 12 timmar later vettigt. da tar vi av oss plastret och tar oss en liten pinne. ja. for sahar kan vi ju inte halla pa.


tjockis lagar mat, update

UPDATE:
gronsaksgratangen va frukstansvart acklig, gissar att det blir festligare med vanlig aggstanning. hua.
dirks tasty rice tog en evighet och behovde mycket mer kryddor. gissar att det ar lattare att koka riset med smaksattningen. att klada i micron va dumt.

kycklingkmlubborna va mangefika!

tjockis lagar mat

annie biter sönder vår skopa till kvasten och dirk sover. jag lagar mat. idag blir det kycklingkubbor med grönsaksgratäng. (smaksatt ris för dirk). Detta är alltså lite google och lite christina, har ingen aning om hur slutresultatet kommer bli. men jag återkommer ;)


Kycklingmarinad
3 tsk pressad vitlök
2 tsk chiliflakes
1 tsk honung
En festlig höft med solrosolja
En ännu festligare höft med jordnöts-satay-sås
Häll över marinaden på frysta kycklingklubbor, släng in i ugnen i ca + en timme på 200 grader.

Grönsaksgratäng (2 pers)

Ta fram en form du tycker ser rimligt stor ut för sällskapet.
Fyll denna form med tinad broccoli och blomkål (om du är fancy kan du köra på färskt)
Skär tomat i skivor tills det täcker grönsakerna.

Blanda 1 dl fil med 1 ägg, (detta för 2 pers) sen gosar du ner lite kryddor efter smak. Det blev salt, peppar, paprika- och lökpulver för min del. Häll över tomat och grönsaker.

Denna skapelse slänger du in i ugnen i 20 min på 200 grader.


Dirks tasty micro rice (2 pers)

3 dl vatten
1 tsk röd currypasta
1 grönsaksbuljong
1,75 dl basmatris
200 g frusna grönsaker

1. Häll vatten i en microsäker skål, dunka i curryn och smukla ner grönsaksbuljongen. Rör om tills det blandats.
2. Tillsätt risen och de frusna grönsakerna, rör och och tjotta in den i micron i ungefär 10-12 full effekt (750 kW). Efter ungefär halva tiden rör du om.



mandag.

sitter och jagar pengar pa jobbet, en festlig sysselsattning. sitter mest och drommer om lunch, gjorde lasagne igar och kan knappt barga mig till jag far tugga i mig hela platen.. hua ja!

idag blir det till att jobba eftermiddag. ikvall blir det nog bara sambomys med en rulle och annie. funderar pa att gora tacos.. mmm. stackars dirk blir val snart galen pa all kottfars jag stoppar i stackarn. na ingen tacos ikvall. far fundera lite mer pa den.




snittblommor!

det är så jäkla härligt att handla snittblommor här. 60 spänn för dessa 20 rosor, sjukt billigt. det bästa är också att priset sänks 5 kr för varje dag på buketterna. så blommor som bara har några dagars levnadstid brukar ligga på 10-20 kr. jag får ta kort på den lilla guldgruvan nästa gång jag är där.


tiger reef beach bar

kaffe, snor och tv. lite av det jag gör denna morgon. vi har tv igen. idag är vädret kanon, 28 grader så vi ska ta oss till stranden senare för lite surf. vågarna är pyttesmå idag så det är tydligen perfekt för mig, jag tackar och tar emot. men det är tydligen en patient som kände att de va dags att föda barn idag, så vi får se om det finns tid för lite vågfångning. 

igår var vi på tiger reef för lite amarula och öl. där får man också ha sina hundar fritt så annie var i sitt esse. varannan unge ville leka med henne, förbannat skönt for oss som sipprade sol.






toddy

2 msk citronsaft
2 msk honung
2 dl ginger ale
4 cl whiskey

koka citronsaften honungen och ginger alen, sen slänger du i whiskeyn. häll upp i en mugg och invänta releive.
där har vi det! underbvart litet tecept jag fick av min lilla engelskakonfekt/knäckehäxa på jobbet. hon är engelsk, 60 bast och pratar som stewie i famliy guy.

hon sa att man ska dricka det, gå och lägga sig och du kommer må mycket bättre dagen efter.

jag drog precis i mig en mugg och mår mycket bättre, har inte ont i halsen längre. men måste även tillägga att jag har tryckt i mig en jävla massa paracetamol, ibuprofen, tamiflupiller..

men ja..

receptet funkar..

sjuk tjej söker säng

sjukstuga! här sitter jag med en influensa - tjoho! blev hemma från jobbet idag och myser loss med annie i dirks pyjamasbyxor tillsammans med "luften är fri för alla"-tema upptill. har sovit hela dagen.

jag har bakat chokladfudgetårta, den är snart klar. sen ikväll ska vi över till hailey och edgard på käk. jag gissar att det blir en tidig kväll. klart slut.



såhär söta är vi idag.

pa jobbet va

hej och ha!
tillbaka pa jobbet och har ar det mycket att gora, ingenting vill ga som jag vill. sa jag brakar lite med sjukforsakringarna, inte speciellt roligt. ne. inte blir det battre nar jag fryser som en otinad raka. herrejeda mig vad kallt det ar. usch usch usch!

men vi kan ju alltid visa lite vart jag jobbar? ja det gor vi.



har har vi da sjalva byggnaden.



har har vi ingang och dirks festliga lilla skylt.



och har sitter jag och brakar om dagarna.

söndag

idag var det morsdag i namibia. dirks päron blev bjudna på chili con carne hos oss och hans mami fick presenter. vi har tagit det lugnare än a-fil, bio nu ikväll och thaimat i magen. annars händer det inte så mycket, annie och jolie har blivit bästa vänner, imorgon ska det jobbas och nu ska jag slänga mig i jaquzzi för att sen sova som en liten kulting.












vinter





nu är det vinter på mercery island street. brrrrrrrr!

gäsp



kaffe och skvallerblaska. godmorgon!

fredagslust

Jag tycker att det borde finna något som heter "avvänjning från semester"-ledighet. hålla på o jobba såhär på dirren man kommit hem funkar ju inte. jag ar sa trott att jag inte vet vart jag ska blunda. tjurig ar jag ocksa, sjukt tjurig. Dirk fragade nar jag tankte att vi skulle bli kompisar igen, jag gissade mig till nagon gang i eftermiddag nar insett att det ar helg. dirk tyckte att det lat okej.

idag ska annie ta spruta 15.20, vagas ska den lille tjockisen ocksa. i ovrigt har jag inget att lagga till mer an puss i pask i bilder fran semesten kommer snart.


RSS 2.0