det är lite kallt

Det är lite kyligt runt knuten!




påväg in

Då va alla stora saker köpta till lägenheten! Så det flyttas in på lördag, då ska vi även köpa täcken, kuddar, sängklader, gardiner, handdukar, porslin och köksprylar.

Igår kom sofforna, vardagsrumsbordet, tvbänken och sängen och madrassen. Det är en MONSTERsäng och tar upp nästan hela sovrummet! haha. Ikväll kommer kylskåp, tvättmaskin, micro, hannas säng och teven.

Dirk har hela tiden sagt att det bara kommer köpas det nödvändigaste. Javisst, självklart, nemas problemas! säger jag medans han själv går och kollar på hemmabiosystem. Allting är relativt.

Idag eller imorgon ska jag köpa natttygsbordt och förvaring till badrummet av en svart man som står vid vägen och säljer "african craft". Han säljer även en och annan elefefant i trä, kanske till och med en giraff!

 

Det var frisk luft i cigarrloungen

Igår var det tänkt att vi skulle gå ut för att dricka lite vin. Vi tyckte att cigarr-loungen på antingen " the wrek" eller spat lät som en go idé. Då the wrek nyligen gått ut med att dom också ha en cigarrbar, valde vi att gå dit. Men då jag har fått fnatt på ostron tänkte vi att vi skulle äta dom i resturangen innan cigarrbaren.

Utanför står en skyllt att dom har en cigarrbar! Festligt! härliga tider! Vi åker upp till restaurangen och äter våra ostron och dricker det där vinet innan vi kilar ner till cigarrbaren. Jag fick upp bilder av mörka möbler, män i sina tidiga 60 sitta nerskjunkna i rustika skinnfotöljer smuttandes på en cigarr, en tung rök- och cigarrdoft samt eventuell blues i bakrunden.

Ostron först! Då köket nyligen stängt fick vi snällt sätta oss i baren och äta, sagt och gjort.








sen kom en man och frågade om han inte skulle ta kort på oss båda och det klart han fick det. Däremot blir ju aldrig bilden riktigt bra om det tas av en främling. Jag ser både nervös och skitnödig ut.


Så var det dags att bege sig ner till cigarrbaren! Vi frågar om vi kan forsätta på samma nota, servitrisen verkar lite lätt förvirrad men svarar att det är lättare att köra dom separat. Men då servitriserna jobbar för provision här, föreslor hon att vi ändå kan köpa oss ännu ett glas här i baren för att ta med oss ner och det tyckte vi att det kunde vi absolut göra - hon hade ju faktiskt gett oss ostron även fast köket var stängt.


Vi tar med oss våra glas, till hissen och mot cigarrbaren!




Efter letande, tittandes runt hörn och dörröppnande insåg vi att den där pilen pekar faktiskt inte pekar någon annanstans än på just den där bänken brevid askfats-tunnan - utomhus.

Inte precis vad vi hade tänkt oss men vi hade det väldigt bra och roligt ändå.











langstrand

idag var det första surflektionen och bannemig va roligt det var! Jag som varken har kondis eller muskler och sitter endast inne på röklungor var det rätt jobbigt. Det känns efteråt, men i vattnet var det så roligt att det inte tänktes på. 13 grader kallt var det, jag undrade efter jag stoppat fötterna i vattnet vad jag gett mig in på. Men efter 5 min så var det som bortblåst. Imorgon blir det ännu mer!!














wet wet wet



Ser ni hur jag laddar ?



havet

idag har pluggat huvet av mig när det gäller etik o livsfrågor, det känns iallafall som att jag pluggat huvet av mig. Ska ge mig in på det igen alldeles strax.

idag blev det kfc på stranden! sen åkte vi runt lite o dirken visade mig vart jag skulle surfa idag. Börjar med att glida lite på vågarna för att sen försöka stå i slutet på dagen. Jag sitter förtillfället och trycker i en wetsuit som jag fått låna utav honom. Både lyckligt och olyckligtvis visade sig att den passade helt okej.















lägenheten




Däääär har vi swakopmund och lägenheten inringad.




Den andra balkongen uppifrån ska det inbonas.
Det är en hyreslägenhet så vi får inte måla om, renovera kök eller badrum på egen hand.
Däremot kommer vi göra småsaker i smyg. Som mitt mission att måla om det aprikosa och dirkens mission är att riva ut plastkabinetten i badrummet och trycka dit glassdörrar. Samma sak med plasthistorien till spegel och överskåp i badrummet, där ska det bara tryckas upp en spegel.

Vardagsrum/kök, sovrum, gästrum, kontor och badrum x 2
däremot tog jag inga bilder på kontorer, gästrummen eller badrummen.
men det dyker la up det också så småning om.



vardagsrum och kök med den härliga aprikosen och bajsmattan.
Aprikosen blir vitt och mattan blir tjockare och fluffigare och vit/beige.

Dom som bodde där tidigare har lämnat kvar saker, här ser ni lamporna från 1956.




Här syns också aprikosstrecken som ska försvinna




Här är köket med den lille lille lille spisen. Här är föressten inte kylskåp standard så det får man köpa själv




Från köket, här ser ni också zigenargardinerna som dom lämnat kvar. Samt koppar och skit. Tack och bock!




Utsikten från vardagsrummet



Sovrummet som va omöjligt att ta kort på, ser väldigt litet ut men är rätt stort.
Här är också utgången till balkongen som går som ett upp-och-nervänt L runt hörnet.
Även här zigenargardiner.




Utanför dörren finns ett träd, längst ner en inneträdgård.
Huset är byggt så att den delen där trädet är, är utan tak.




längst ner vid ingången.




fis-dirken på jobbet

















LAN





dirken tycker att hans mammas sminkbord börjar likna ett lan med alla sladdar och colaflaskor.




pruttmatta

Här i afrikat tycker man om kaffefärger. Man inreder i kaffefärger - endast. Varenda hem ser ut som en gammal lattesump från café gränden. Detta gäller olyckligtvis även golven och det finns bara två sorter - sten eller matta.

Lägenheten som det ska flyttas till är en hyreslägenhten. Lägenheten har sten i köket och resten av lägenheten är alltså matta. Mattan är också den beige. Problemet med mattan är att man inte tänker kaffe när man ser den, man tänker bajs! Man associerar helt enkelt till bajs snabbare än till kaffe. 7-månaders bäbis bajs - om man vill vara exakt.

Så, idag ringde dirken och frågade om vi fick byta. Vi fick byta. Jag dansade en liten ringdans när han berättade det för mig. Så vi ska åka och välja under lunchen.

Jag tänker dessutom måla om den öppna spisen i hemlighet, den ska bli vit. Det finns två lodräta ränder på väggen i vardagsrummet i aprikos, även dom ska utplånas.

Aprikos är inte vackert - speciellt inte till bajs.









hatten är din

Mitt tidigare inlägg ville inte komma med och sprarades i utkast, så låt oss publicera det nu istället.

10 april, 21.15


Ikväll var det hattfest! dirks kompis fyller år imorgon så hon har fest ikväll med tema hatt! Dirken kör på sveriges os-mössan och jag själv lånar en keps.

Så vi åkte till festen och då dirk har jour ringde hans mobil väl på parkeringen. Någons innälvor har tydligen trillat ur i skinnet på magen och han va tvungen att åka för att trycka tillbaka dom, detta klockan 21. Så vi gick in och sa hej till det flesta och önskade födelsedagsbarnet grattis.

Nu är dirken och opererar och jag sitter här och pimplar rödvin i keps. Efter det ska vi åka tillbaka till hattfesten för att mingla. Sen bär det av till Sean som har någon liten tillställning. Någonstans ikväll ska jag få en överaskning men har inte fått några ledtrådar så jag sitter och är rätt nyfiken just nu.

Min sista dag som 21 år.





wop wop

igår var det födelsedag den va kanajs! dirken hade dukat upp ett bord i trädgården och plockat blommor (från hans mammas rabatt). Så mysigt så! Senare under dagen åkte dirken för att surfar med torsten och astor. jag själv underhöll mig med att lapa sol samt käka ostron och dricka vin på en restaurang brevid. Jag brände min hårbotten. aj aj!

Annars har jag mest pluggat och ätit morötter idag, nu är det dags för lunch sen bär det av ner mot stan för att shoppa lite och leta frisör.

senare ikväll blir det till att åka till badhuset för simma, tip top!








Städa städa varje fredag för det tycker jag är kul!

Då var det färdigpluggat för dagen. Ska snart ner o handla lite käk tills ikväll och svänga förbi internettcafét så att jag kan skriva ut mina pdf-filer, så det hela blir lite mer läsvänligt i sängen.

Sängen har nybäddad med rena lakan, disken är diskad, badrummet rent och hela lägenheten moppad och dammsugen, mina kläder är tvättade, strukna och inlagda i garderoben. Ångesten över att ha en städerska försvann efter 2 dagar. Förbannat tacksam över att den lilla damen springer runt här och donar. Det bästa med henne är att hon är massvis med skinn på näsan. Jag gissar att hon är svaret på min mammas fråga -"Hur ska det gå för dig när du ska flytta hemifrån?"

Ikväll ska det lagas mat och sen ska det utgås till galej. Festligheter står bakom hörnet! nu ska jag surfa tasteline.com.





studentum

Här sitter jag och tuggar i mig såkallade greenbeans och laddar ner pdf-filer till mina studier. Studierna började rulla igång idag och jag kan väl kalla mig själv halvtaggad. Men då dirken är duktig på att tjata (alt. peppa) så ska det gå bra gissar jag. Efter 3 veckor i bushmanland kan han mig utan och innantill vid det här laget och tycker att lathet är en utav mina starkare sidor.

men nu blir det dusch och en scanning av kylskåpet för att se om det går att svänga ihop något ätbart till oss, den ska vi visst göra något men ingen aning om vad med tanke på att möbeltittandet är klart. Min gissning är att det här något med söndagens festligheter...
 





småkryp




Han är väl för fin va ? Han kan dansa också.
Men det bästa är nog att han vet skillnaden mellan en hungrig christina och en sur christina.
Han plockar dessutom blommar och köper mig tamponger.
Jag är så nöjd så.


tjipp

sådärja! nu sitter jag och väntar på att dirk ska komma hem på lunch. Vi ska åka o glo lite möbler och sen luncha lite snyggt. förhoppningsvis kanske vi hinner svänga förbi converse-affären.

Tjipp tjipp!


 

suuuuusi

igår var det bio och sushi som gällde.

Vi gick till "ocean basket" som tydligen ska vara bäst på sushi här i swakop, jag klagade ej. Vi tryckte i oss 12 ostron när vi ändå höll på, vilket faktiskt börjat bli en favorit hos mig.

Men jag måste ändå säga att det absolut bästa med att äta ute här är att doggybag är lika naturligt här som att man får en kniv och en gaffel. Det är faaantastiskt och väldigt annorlunda!
Oavsett som du äter på Kentucky fried chicken eller på en 5 stjärning restaurang så är det visst en självklarhet att ta med maten du inte ätit upp. Servitrisen tittar till och med lite smått snett om du inte gör det. Detta gäller även vinet du inte druckit upp.
Många här använder dessutom sina rester till carguardsen som står utanför och vaktar din bil. Detta är själv något jag inte tänker prova mig på då jag tycker att det känns förbannat konstigt att ge någon annan mina rester. Men dom blir i ärlighetens namn väldigt glada.

Så, Hanna - detta är ditt restaurangparadis vid ev. bakfylla!


Då dirken hade jour fick jag trycka ostron i ensamhet i 15 min.
Här är jag halvvägs. Inga konstigheter.





Jolie

Jag har glömt att presentera den lilla grisen som jag hänger med om dagarna.






bio

Jag ska ladda min lilla kamera och ha med i handväskan hela tiden. Den är liksom lite mer diskret. Att ta upp min canon o fota med skrämmer de flesta. Dessutom är den lilla så jättemera praktiskt. ja ja och ja.

Ikväll ska vi gå på bio och käka lite. I söndags tvingade jag med dirken för att se "valentines day", så ikväll ska vi se wolfman för att kompencera kalaset.

Väldigt lustigt att gå på bio här, "riktiga" afrikaner och svenskar har inte samma slags humor. Dom har någon slaga "american funniset homevideo"-humor. Då dirken är någon härlig europeisk mix med viss export skrattar vi iallafall samtidigt.

Då homosexuallitet är "olagligt" här var det förbannat roligt när en svart fet man ställer sig upp i lokalen och säger "hey you blexum" när en man kysste en annan i filmen. Förbannat roligt! 'Blexum' betyder ungefär liten skurk, blexum är något som du säger till ett barn som snor kakor ur en burk.




smått och gott

Jag var dålig på att fotografera när vi var på dokumentärinspelningen. Då kameran ofta låg i tältet och dom gånger jag fick följa med till inspelningen var det "kom nu nu nu". Ivriga tyskar. Så då fanns det ingen tid att springa till tältet (då dom också plcerat oss läääängst bort) för att hämta kameran. Så tråkigt nog har jag inga bilder på stamfolket eller naturen omkring. Men däremot en kille som va väldigt duktig på att ta kort har lovat mig att skicka hans foton. Så förhoppningsvis har jag några snart, undertiden får ni nöja er med diverse "kärleksfoton"







I det lilla flygplanet som tog oss upp till tsuemkwe där inspelningen gjordes.




Dirk övar på svenskan i tältet



Trist nog syns det inte på bilden men det va ett hav full av fjärilar överallt! Massvis!
Så jag försökte mig på att fånga dom.



Efter man fångat dom lämnar dom av sig färg.



en liten vän i badkaret





smörgåstårta


Här ser vi då smörgåstårtan som jag gjorde i måndags. Tyvärr så var huvudingrediensen räkor, och räkorna i sin tur var det något fel på, smakade metall.

dom smakade till och med konstigt efter;

- Dirk, räkorna smakar konstigt ?
- Hur många har du ätit ?
- 7-8 kanske.. vadårå ?
- Dom är roa.

jaha.. hoppsan. Gissar att det inte är som hemma när dom kommer färdigkokta badades i en plastburk full av lake. Men tårtan vart ju fin iaf så det va väl kul på sitt sätt. Dirk själv höll på att spy av den och tvångsåt den tyst. Jag gissar att det gällde hans föräldrar också. Stackars. Den är slängd nu.




paint

Jag ar forbannat nojd med min paint header. Kanner ni safari-hanget i Christina Baarman - in namibia. Jag kan inte bli mer internationell och overskattad. Underbart!

En forsta uppdatering

Det var val tankt att jag skulle blogga fran afrikat, det har jag varit dalig pa. Men jag ska val ge det ett forsok nu.

Sitter fortillfallet pa ett internettcafe medans dirken jobbar, har upptakt att det ar billigare an att anvanda 3G - fantastiskt!

Idag har jag och dirken kollat pa mobler till lagenhet som det ska flyttas in i nagon gang nasta vecka. En 4a med oppen planlosning som ligger lite snyggt pa stranden. Annan info att det ar swakopmunds hogsta byggnad. Vi raknar till hela 5 vaningar! Man kan kalla oss bada ratt nojda.

Alldeles strax ska jag knata till dirkens jobb for lite kaffe och rundvisning, efter det blir det annu mer mobeltittande och ev converse-shoppande!

I ovrigt ar allting jattebra med picnic i oknen, fyrhjulsakning och misslyckade smorgastarta-forsok.


RSS 2.0