funktionellt hus

igår var vi o kollade på huset igen tillsammans med dirkens päron, dom va lika imponerade som vi. Det är verkligen ett drömhus för oss båda. Dirk som velat bott där sen han va 1 meter lång och just ett strandhus. Jag själv tycker mest att det är jävligt läckert med funkishus och hakar på idén. Det är också ett sånt jäkla säkert ställe, det patrolerar 5 G4S vakter där om kvällarna och man måste bli insläppt igenom grindar för att komma in i området. känns väldigt bra.

igår när vi kom dit var gubben som hyr stället av ägaren hemma, så dirken knackade på o frågade om det va okej om han fick visa det för sina föräldrar då dom bara kan se det efter 17.00. Det var mer än okej, han tvingade oss nästan in. Hans son va sjuk så det blev en win-win situation haha. Dirk som har ett hjärta stort som kim kardashians röv åkte till sin praktik och hämtade medicin till stackarn.

Jag är fortfarande sjuk o myser runt med en feber som aldrig vill släppa, så jag går mest runt med en kaffekopp, halvstädar och tycker synd om mig själv.



törsk

ska alldeles strax åka o köpa lite persilja för ikväll lagar vi torsk med ägg- och persiljesås. afrikaanen ska få smaka på svensk mat. vi får hoppas att jag lyckas med det och att de inte blir allt för tokigt och missvisande.

annars ska jag städa efter jag vart o handlat, alla dessa kläder måste vikas in och endel måste tvättas. jå jå. tror jag ska svänga förbi mr video o hyra "up in the air" med gårg klouni. hö hö

i övrigt kommer noh dirk och jag åka o spyspionera på huset vi lagt vantarna på.

gott så.


huuuus

idag kollade vi på 5 hus. Vi köper ett. Det är perfekt. Det är inte huset på bilden nedan, samma område, samma slags hus - större och fräshare för samma peng! Nöjd. Flyttar in om 2 månader.

Det första vi tittade på var pytte-pytte-litet innuti, så vi slopade det direkt. vår monstersäng fick inte plats. 



bra dag.


maskerad





lilla huset på prärien

kl 12.00 idag ska vi åka o kolla på "the town house", radhuset på ren svenska och snygg översättning. spännande spännande spännande. vi är rätt pirrig båda två.



Det ligger PÅ stranden!



Det är det här huset specifikt som vi ska kika på idag! wop wop


söndag

hela helgen har det varit karneval, snarare hela veckan, men avslut på karnevalen är det stora hela. med parad, orkestrar och hela fadirutten. I fredags va det maskerad på schemat och jag o dirken knalla dit som mick jagger och amy winehouse (bild dukar jag upp senare). Det var en väldigt rolig kväll och kul att få beröm över sin utklädnad, dirk ritade amys tatuering bra med hjälp av tusch. Vi blev båda rätt imponerade över hans skills. haha

jag har varit sjuk on och off i jag vet inte hur länge, det vill inte släppa. skitfeber och snorig, känner att jag vill ha ett utbrott och sen äre klart. inte gå runt o va lite fis-sjuk hela tiden.

Dirk och jag känner oss inte riktigt tillro i den här lägenheten, den är välidgt fin men ingen av oss känner oss direkt hemma. Det är nått som är fel på den men vi vet inte riktigt vad. Så, idag har vi vart och kikat i fönstrena på detta lilla "hus" och kommer gå på privat visning imorgon. Det är inte bild på den lägenheten men det ser precis likadant ut. Månadshyran är lite högre men det känns så mycket värdare med bostadsrätt än hyresrätt. Jag ska åka o fota lite på det nu när jag ska iväg o fota dirken när han surfar.

time will tell.





åsne bukten



Först tömma hjulen på luft för att lättare kunna åka i terräng.



taaaa mig till havet..



gladfis!



Lite storlek på vågarna och kisen fick såkallade "barrels"



För att komma till donkey bay måste man köra 10 km till "mitt ute i ingenstans", rätt tomt mot land.



man ser ganska dåligt men om man tittar noga så ser man honom där inne.



"barrels!"



stackarn ramlade lite också



jag fick agera taxi mellan mina solsektioner till dirk och torsten. Då vågen är så jäkla lång är det en bit mellan vart den börjar och slutar. Så när dom va klara med sin våg körde jag upp dom igen till början av den ca 700 m.





köffe!

idag har det var en mysdag för mig och dirken. Har hängt på hans kontor större delen av förmiddagen, nästan varje morgon när han ska gå till jobbet trampar han i dörren och ber mig komma och hälsa på. Vi käkade choklad, drack kaffe och pratade en massa strunt. då och då fick jag gå ut för att ge rum för patienter, men det va lugnt på praktiken idag. Sen fick han överaskande ledigt på eftermiddagen, så vi käkade lunch på en restaurang vid hamnen. Blidde en festlig bläskfisksallad för min del, herregud så gott. den gick vi och shoppade lite! jag är bortskämd liten fis.

Just nu är dirken och surfar, väldigt bra vågor just nu. Igår var vi ute vid donkey bay i walvis bay och jag har nog aldrig sett dirk så lycklig. haha, vågorna va gigantiska kan lägga upp bilder på det också.

Nu ska jag åka o köpa lite strimlad biff för att göra en gryta till mig, dirken och astor. Astor kommer hit ikväll och ska skypea sönder hanna med en fantastisk uppkoppling - yepp!






torsdag

ska snart iväg o luncha lite med dirken o hans mamma. jag ska försöka hitta på lite vävgarn till min lampa också, dags att ta tag i den känner jag. Att ha en lampfot med glödlampa i hörnet i vardagsrummet börjar bli lite tröttsamt.

idag är det också städdag. jag har gjort min del av städdagen som är att tvätta kläder och plocka undan grejer som ligger hur som. lite senare när "maggan" kommer så ska jag sympatiplocka lite då med, så hon inte känner sig helt själv i arbetet. jag tar på mig att torka bort sanden från fönsterbläcken! japp!

Senare ska jag måla lite på min tavla, det blir nog läckert att få fram ernst i mig såhär i sjukdomens dagar.



När man åker in i swakops vita del, lite beverly hills över det.


storm

idag är sandstormarna här på riktigt, det är väldigt intensivt och ja.. storm helt enkelt. det håller på mellan 02.00-12.00, efter det är det riktigt riktigt varmt och soligt väder. Paradisväder!

När det här händer måste vi stänga alla fönster och dörrar för att det inte ska komma sand in, något det gör ändå även fast de är stängda. Dirk och jag plockade in allt på balkongen inatt då de "flög runt". Endel bilar kan inte ens köra då de inte kommer någonstans pga vinden/stormen, vinden är starkare än motorn. Träden står i nästan 90 graders vinkel och det är sand från öknen precis överallt. Våran lägenhet knakar och fönstrerna dallrar.

Större delen av de vita här pratar om detta väder som något positivt "få värme mitt i vintern", det blåser ju på dagarna men kvällarna och eftermiddagarna är ju fantastiska. Jag håller med, men jag kan inte riktigt njuta fullt ut av detta när jag tänker på dessa människor. Närmare 15.000 människor bor i kåkstäder i swakopmund, jag vill nog inte veta hur deras hus ser ut när vår lägenhet knakar.












puss!

dirken tar hand om mig som om jag vore hans egenfödde. Han kommer med mediciner "nu är det dags.." han lagar lunch. påminner mig om att ta hostmedicin och nässpray. berättar förtydligande hur mycket bättre det kommer att få mig att må och varför jag äter de mediciner jag gör. han är väl för söt.

idag har jag sovit en hel del, resten av dagen har jag tillbringat på balkongen för att lapa sol och dricka kaffe. idag är det riktigt varmt och soligt - östvindsväder med andra ord. lustigt det här med vindar.

om några timmar ska jag åka till hailey och eghard. dom har spansk fotbollskväll för en surf-spanjak som hänger här. så vi blir 1 spansk, 7 afrikaans, 1 engelska, 1 amerikan och 1 svennebanan. ska bli skoj! dirken kommer över efter jobbet. vi ska grilla och dricka sangria! fest fest!

Att kolla på fotbollen här känns lustigt, man blir mer intresserad när de spelas "bakom dörren". Igår satt jag och dirken o kollade brasilien - nord korea tillexempel, hur tokigt här inte det ?
Vi beställde vedugnsbakad pizza igår och 'snuggla' framför tv. jag halvsovandes och dirken kollade på the illusionist + en dokumentärer på history channel. sen kom han med medicinier innan läggsdags.. haha

tisdagsbus

idag är det sjukstuga hos redman/baarman. dirken tyckte de va dags för mig att följa med till sjukan då han tyckte att det verkade som om jag hade fler konstigheter i mig för att va en lunginflamation.
Där fick jag kaffe av deras kaffetant (en stor svart tant med skägg, som dessutom kallar alla 'honey')  och en massa medicin av cirkus-dirkus. jag har visst inte lunginflamation, utan luftvägs-, struphuve- och svalginfalmation. tack för det!



Nu ska jag bädda ner mig, dricka kaffe och glo how i met your mother. Det måste diskas men jag tänker använda mitt "jag-är-sjuk"-kort på den fronten. dirken får diska. 

 





nu är jag officiellt sambo också! hur festligt är inte det ?



dirken väljer film va


bord

jag håller ju på grejar hela tiden med nya grejer. Idag har jag gett mig an ett bord som blev kvar efter de som tidigare bodde här.





Så får vi se hur det artar sig


ett litet drop in

idag har jag äntligen styrt natttygsbord och lampor till sovrummet, det hängde med 3 kuddar på kuppen också. Slänger upp en bild senare. Igår blev det också nya ljus till vardagsrummet. fest fest!

Slängde ihop en biff stroganoff som va väl mottaglig för dirkus under lunchen, känns rätt så gott att laga mat till en "soptunna". Han käkar bannemig allt.. förutom grön paprika.

nu är våran städerska här och borstar runt, känns göttigt. jag har precis hjälpt henne med min del av "städdagen", så alldeles strax ska jag åka till dirkens praktik för att dricka kaffe och underhålla honom då det är rätt tyst där idag.

Fotbolls vm har ju börjat och det märks på varenda jäkla kotte här, folk är som galna - mer om det sen.

ett litet drop in

idag har jag äntligen styrt natttygsbord och lampor till sovrummet, det hängde med 3 kuddar på kuppen också. Slänger upp en bild senare. Igår blev det också nya ljus till vardagsrummet. fest fest!

Slängde ihop en biff stroganoff som va väl mottaglig för dirkus under lunchen, känns rätt så gott att laga mat till en "soptunna". Han käkar bannemig allt.. förutom grön paprika.

nu är våran städerska här och borstar runt, känns göttigt. jag har precis hjälpt henne med min del av "städdagen", så alldeles strax ska jag åka till dirkens praktik för att dricka kaffe och underhålla honom då det är rätt tyst där idag.

Fotbolls vm har ju börjat och det märks på varenda jäkla kotte här, folk är som galna - mer om det sen.

10 juni

nu är det dags att sätta eld på det här stället! jag ska åka o köpa lite ljus att fylla lägenheten med (då mitt lampprojekt ligger på is)

först ska jag hoppa in hos dr dirk för lite chitchat om visum och flygbiljetter, sen bär det ner på el city. Tar nog med kameran idag för att fota lite, tarvligt väder men kan va intressant ändå. Jag har dragit mig för att ta med kameran då jag kommer att bli attakerad av små svarta män som vill sälja stenar, nyckelringar och deras söner till mig. Då jag tydligen har ett skandinavutseende som inte går av hackor så är dom ivriga nog ändå. Jag har ingen aning om hur dom ser det då de flesta här är blonda. Dirk påstår att det är mina kläder. Fortfarande ett mysterium för mig men dom tar det lugnare när jag stakar mig fram på afrikaans.

behöver föressten tips på lektioner i svenska för dirk, mitt huve står still då han kan de mesta. Klockslag, räkna till hundra, månader, årstider och "vad heter .. på svenska?" samt jag tycker, jag vill och samma sak i frågandeform. grabben måste nämligen kommunicera med farmor och farfar på ett vettigt vis när vi kommer till sverige.

Appråpå sverige! Grattis Sanne på studenten, du ska få ett litet gosedjur (alt. ett litet negerbarn från kåkstaden) i aug!



Kaffe i wambustolen


varför jag är lite kär i den där killen.

Ett smakprov av dirk hos en resebyrå.

Dirk - i probably need a schengen visa, right ?
Resebyråtant - mm, yeah you do..
Dirk - ouch, that's a mission.
Jag - why ?
Dirk - No, it really isn't but i got one before when i went to reuinon island, they need so much info about you like your bank details for 3 months, promission from your work and.. your baby tooth.
Jag - serious ?
Resebyråtant - yes they want a lot of thing..
Dirk - ... a piece for my grandmothers placenta.


translate: a little taste of dirk at the travell agent.

kalasbra!

idag firar vi 7 månader och det är ju ganska awesome-kalas! Vi kommer gå till the wreck för att käka o pluttra i oss vin.




Translate; today we are celibrating 7 months and that is pretty "awesome-party"! So we're gonna go to the wreck for some food and loads of wine. Thumbs up!

jag ska måla hela världen lilla mamma

idag åkte jag och köpte färg för att måla lite tavlor, men jag målade inte någon tavla.
Däremot gjorde jag så att vi snart får arslet ur vagnen.







translate; Today i was suppose to paint a painting, but a got a bit over my head and thought it might be a good idea to actually do something about that we haven't painted our walls yet. It might work, we'll see!


godmorgon!

03:33 stängde jag av snozen på luren och klev upp - in i duschen för att vakna upp. Nu sitter jag med ett glas cola med citron och is framför mtv för att plugga till mitt muntliga psykologiprov. Lyckligtvis påminde min pappa mig om tidskillnaden så mitt prov är 06.20 inte 07.20 som jag var inställd på.

dirken ligger just nu och sover i hannas rum då jag ska ska ha mitt prov i sovrummet pga internettsladden o bättre uppkoppling. vi får väl hoppas att jag lyckas charma hem ett VG även fast jag bara satsar på ett G. time will tell!


tummen upp för dirkus-cirkus

dirken har kommit att lära känna mig såpass väl att han har nu börjat kalla mig "acting-paralyzed", då min mamma kallat mig "handlingsförlamad" under många år gissar jag att detta är nu ett faktum och endel av min personlighet.

idag var det alltså tänkt att jag skulle plugga men det blev liksom inte riktigt av, där av förlamningsdelen. Jag kände att jag orkade varken diska eller laga mat - så! dirken fixar biffen och jag är nöjd.









brrr

idag är det kallt här i swakop, vintern knackar på va. på nyheterna idag sa de att de ska va 22 grader och sol, och det är säkert jättesant men de ligger ju liksom så jäkla mycket dimma i luften att de kan inte vara mer än 13 grader eller så.. defintivt ingen sol.

men som tur är fick jag en välbehövlig födelsedagspresent av hanna. En lusekofta med texten "norweigan style 1860".

idag ska jag plugga psykologi då jag har mitt muntliga slutprov i psykologi imorgonbitti. Senare under dagen ska jag gå till turistbyårer för att plocka på mig lite info om vad det finns att göra i den här stan och jag intresserar mig inte själv att göra dessa saker. Jag och dirken smider nämligen planer... mmm.



translate: today it's freezing cold here, guess the winter i knockin on the door. Heard on the news today that it's suppose to be 22 degress and sun, and that's probably true but since of the stupid fog, that is nothing that i've seen prove of. i would say it's rather 13 degress and defentlley no sun. good thing though my birthday present for hanna comes handy days like these. It's a knitted jersey sayin "norweigan style 1860" - perfect!

today i'm gonna study some psycologi since i've got my oral exam tomorrow morning.


 

baaaak

idag är vi bakis. campingmadrassen är bäddad framför tv'n, colan på G och snart ska vi glo 'how i met your mother' 





Translate; today me and dirk are havin a hangover, we're gonna cure it with putting our camping matress in front of the tv, some coca cola and 'how i met your mother' 


min stoool!



Här har vi stolen!!






let me be

Jag och dirken har fastnat rätt friskt för Xavier Rudd, han gör riktigt bra musik. Han spelar dessutom alla instrument själv - SAMTIDIGT! haha, heltokig kille. underbar musik. Jag vill att ni ska spela denna låt hemma hos mimmi ikväll, så kan ni låtsas att jag är där fast förtillfället på toaletten eller nått.

När jag speciellt hör den här låten ser jag Matilda svassa runt på en förfest med hennes papiljotter, ett vinglas i handen och rytmen i höfterna.





sparris va ?

dirken är och surfar just nu och jag kände inte för att hänga på stranden, så jag stannar hemma och städar lite samt lagar lunch. Idag blir det sparrissoppa med vitlökscrutonger. jag ska till och med vara så festlig att jag ska göra crutongerna själva. (då jag inte hittade de på spar)

lite senare ska jag åka o hämta dynorna till min stol som jag köpte igår, dom ska vara klara vid 13. Köpte nytt tyg till stolen, åkte till en skräddare och han ska sy de med dragkedja och hela köret - 90 pix! som hittat!

efter lunch ska jag åka o surfa lite, ska testa ett nytt ställe där det är mindre stenigt.






Astroid Jacksson

Jag har ju glömt!! helt och hållet!

Paula (och resten av staffanssons) - här har du mannen som charmat brallerna av din dotter!

hanna is baie virlief op hom






och vad tycker vi om det ?
tummar upp såklart!









igår och idag

Igår var det spa- och pluggdag. Började med att åka till spat med nelie (dirkens mamma), där blev det en ryggmassage och franskmanikyr. Min rygg gör ont och det ser ut som om jag har porrfilmsnaglar. men roligt var det.

senare var det plugg som gällde, skrev halva mitt prov och ska göra andra halvan idag. När dirken kom hem lagade jag krubb till honom medans han powernapade. Dirken var nöjd och kallade maten för great success.
var meningen att vi skulle spela biljard senare på kvällen men jag var alldeles för trött för det så vi ölade lite hemma istället och hyrde en "old dogs". filmen var så dålig att vi stängde av den och gick o la oss tidigt. Dels för att vi var trött som små grisar men också för att vi båda skulle upp tidigt. Jag skulle plugga och dirken skulle göra 2 operationer vid 7.00.

När jag sitter och myser lite i soffan med en windhoek + dirk som ska göra lustiga ljud när han tar kort på mig.
 



min dag ser större delen ut såhär.. plugg plugg plugg.




Det här är förövrigt min lampa som jag gjort, den ser inte så jäkla tjusig såhär uppifrån men på kvällen när den är tänd så blir det ett väldigt fins "ljusspel" som ernst skulle säga. Jag vill slänga den då den börjar se mer ut som en köttbulle än lampa, använde för mycket tråd så den skjunker ihop. Jag får inte slänga den då dirken tycker att den är charmig.






Så, nu när jag pluggar och tycker att det finns viktigare saker att göra som "måste göras". Så det här är mitt nya projekt, det blir en stoooor lampa. to be continued som man säger på utlänska








babbel

marghita städar på och jag sitter och softar bulle förtilfället, har mailat fram coh tillbaka med min psykologilärare om min muntliga examitation. missförståenden då jag flyttat runt mina datum så mycket, men det är löst nu lyckligtvis. så inga problem. men måste säga att jag är jäkligt nervös inför det muntliga, jag kan ju inte förklara för folk vad ett ägg är tillexempel. Så vi får hoppas att damen är van med att man flummar ut i sina meningen och pausar dom med ett "eeeh.. jooo.. allstsåå.. eeeh"

time will tell.

det är nu jag saknar hanna, någon att dampa runt lite med. men jag gissar att vi får hålla oss till att skypea. :)

Jag måste komma ihåg att ta kort på dirkens nya kontor också! det var förbannat snyggt, hans gamnla skrivbord tog vi o slängde in "kontoret"

askalas!




holiday




livet är lite som en semester, jag har det så jäkla bra här!
n' bietjie wyn vir die pyn, som vi säger i afrikat


onsdag

nu har jag fixat det mesta som skulle fixas, är helt slut. sprungit mellan fotobutiker hej vildt! men nu har vi iallafall en förstoring av postern. blir nog förbannat läckert i vardagsrummet tror jag.
När skolan är slut för min del någon gång i mitten på juni så kommer jag börja måla så vi får lite art ala baarman på väggarna. Astor ska måla en bild på mig och dirk som vi ska sätta upp - lite sådär nördigt kära. Nästa steg blir att skaffa oss t-shirtar med varandras ansikten o massa hjärtan. sakna men säkert!

Nästa mission för dirkens del är utemöbler, något vi pratar om varje morgon på balkongen.
Just nu är margerita här och hjälper till att städa, känns underbart att ha en som hjälper en med de. Nu såhär när man smakar på vuxenlivet. Men jag har iallafall hunnit stryka det jag skulle och hängt upp en ny maskin med tvätt. herregud, jag börjar bli gammal.

Senare ikväll ska det pluggas för min del och dirken ska väl softa bulle helt enkelt. lyckligtvis har jag laddat hem surffilmer till honom som han kan roa sig med.



det lilla pappret på sida är A4.


onsdag

Sådärja! då var det en ny dag. Började md att jag gick upp samtidigt som dirken, vi tog en kaffe och cigg på balkongen. Efter de drack jag lite mer kaffe, städade upp lite och sen gjorde jag mig iordning och strykte hans skjortor.

Idag ska jag åka o köpa lite garn till min nästa lampa, jag har gjort en liten som vi hade i sovrumet, men den sjönk ihop. Nu ska jag göra en stor till vardagsrummet. Sen ska jag förstora upp en poster som vi ska rama in och ha ovanför öppna spisen. det kanske slinker in en och en annan kudde i shoppingpåsen när jag ändå är igång.

När jag gjort min ärenden på staaan är det dags för att plugga, har religionsprov på fredag.


Lite bilder från när vi åkte fyhjuling i öknen








cream solid

ikväll blir det en jag och dirken kväll. har precis lagat mat till grabben, som kommer hem vilken sek som helst. han är och tar en massage, stackarn jobbar nästan ihjälp sig. iallafall, ikväll blir det en risotto med oliv- och fetafylld kyckling med tzatsiki.rätt nöjd faktiskt :)

jag har glömtatt berätta att dirken köpt en ny bil, så jag har ärvt hans bantam. känns gött att kunne mobilisera sig. Det är iaf en nissan hardbody han har iallafall.. och den är anemonblå. hah

lyssnar just nu till xavier rudd, riktigt bra musik. till det myser jag med ett glas vitt.




jag längtar till vi skaffar utemöbler så vi kan sitta på kvällarna o sippra vin och smygröka ciggaretter.
vilken utsikt va ? jag är nöjd.


uppdatering

nu har hannan åkt till sverige! rätt tråkigt faktiskt.

idag pratade dirk med lou, som är fastighetsmäklaren som jag "jobbar" hos. jag ska börja där lite nu är det tänkt, vi får se hur det slutar med vad jag ska göra. Men nu när jag tänkt lite och satt in mig i att vara mäklare så tror jag att det är något jag faktiskt vill pyssla med resten av livet. Lou är också väldigt snäll och trevligt, hon är hannas flamma astors mamma.

Hanna själv funderar på att börja jobba som turistguide här, vilket vi alla tycker är en fantastisk idé då hon skulle passa som det väldigt bra.

idag har jag städat lite, vairt sjuk hela helgen så dethar inte blivit så mycket av då. och dirken har underhållit hans kompisar från angola och hanna pussade i astors panna. så ingen av oss kände för att städa. men nu är det lite gjort iallafall.

dirken kom o plockade upp mig för att åka o äta lunch, sen släppte jag honom på hans jobb och jag shoppade lite.. det blev en cardigan, strumpbyxor och t-shirt för min del. jag köpte en t-shirt åt dirken också, en audio slave. får hoppas att han tycker om den.


min skola går också väldigt bra, pendlar mellan VG och mvg'n. känns kanon bra!

Nu i helgen ska vi åka till skeleton bay. vi ska campa igen! är verkligen jättehärligt att campa här. det är varmt och skönt om kvällarna men svalt nog så att man inte klibbar och tappar andan i tältet på morgonen.

nu ska jag uppdatera med mindre mellanrum. :)

puss och kram på min familj och hannas familj.
en puss till alla kompisar där hemma också. trist att jag missar mimmis inflyttningfest. Men jag har det så bra ändå :)




RSS 2.0