hejehj

idag har jag husmorat. Det blidde att baka brod for hela dollarn! Sa nu ligger det 3 nyttighetslimpor och vantar pa fisdirken. underbart! Sen slangde jag ihop en currygryta. Jag har namligen blivit mastare i curryratter! Da min dude bott i durban i 2 ar har det satt sina spar i honom, han blir mer an overlycklig nar han far curryratter. Och har i afrikat finns det miljoner med olika slags curry, formodligen i sverige ocksa men inte nagot jag markt av eller lagt energi pa att leta efter. Daremot far kisen kaka qourn idag.

Vi hade ett festligt scenario pa spar igar nar vi storhandlade. Jag slangde i qourn i vagnen.

Dirk vander och vrider pa paketet
- Soya meat? you're such a hippie.

min pojkvan har allsta nu gett mig ett tillfalle for en bitchblick, jag tog tillfallet till fanga och tittade forst i hans ogon och fragade
-"you are sayin that I AM a hippie?"

jag slanger in en konstpaus, sen tog jag mina stora bla och forberede mig for bitchblicken. Jag tittar pa min pojkvans barfota fotter inne i nagot du kan jamfora med ica maxi. Jag liksom dunkar fram lite med huvet samtidigt som jag glor pa hans fotter, likt en tupp som kor sina parningsmove. Liksom pekar med huvudet.

han la ner soyatjaffset i vagnen igen. han har lite konstiga saker for sig min snubbe.

Jag har fortillfallet och en ananas och grapefrukt smulpaj i ugnen, da jag gav bort en jag gjorde igar till varan staderska. han blev lite stott, da det var hans paj. nu har han fatt en ny. sa bortskamd han ar.



stieg har satt sina spar

idag gick jag upp samtidigt som dirk. at en frukost framfor twilight-rullen som visades pa tv. sen har jag mest softat framfor laptopen, laddat musik och kitten. inlyssnar fortillfallet kents nya skiva, spannande.

ska lasa lite i min bok och sen pallra mig till gymmet for att gora mitt festliga konditionspass, jag skriver det med en suck. sen blir det lunch med fisdirken.

- You can sleep with the light on right?
- yeah, why is that?
- i wanna reda a bit...
- read? read a bit? wasn't it you who told my dad that we didn't need nightstands and reading lights cause we weren't fifty?
- maybe.


krull

Nej om jag skulle ta o lagga upp dom dar bilderna fran twyvelfontein, kanske rent av sitta och surfa pa min egen dator. Kanske kanske…

Sitter just nu med nagonslags "locka haret"-plan o vantar pa dirken ska komma hem fran nagon operation, lyssnade halvhjartat pa vad det handlade om.

Att borja sjalv ? neee.
Lite kaffe kanske? jaaa!


live it - tamefan!

sadarja! da har vi gymmat. jag satt i bilen i ungefar 5 min o tog sats. haha

jag overdriver inte handelsen om jag jamfor den med scenen i bridget jones dagbok, nar hon gar pa spinning och faller ihop efter sin cykelrunda. cyklade 5 km och ramlade lite latt ihop nar jag forsokte kliva av den dar helvetes-maskinen.

- noooow, you'll take that one!! skriker tanten entusiastiskt som jag motte i 'recepetionen' och bad om lite rad. hon tyckte att jag skulle "varma upp lite" HA! innan min personliga tranare dok up. (jag kommer nu slanga med de harliga initsialerna PT lite da och da)

.. eh. jaha.. tanker jag.

damen pekade pa annu en maskin, denna med stavar och hela kaputten. Hon klickar in nagot program och menar att jag ska anvanda mina armar mer an ben nar jag kommer till den tuffa biten. 5 km dar ocksa.

ja.

det gick sadar. damen fick ett bridget-fall igen. da jag sag 13 skylar runt om i lokalen som sa att handduk va viktigt att ta med sig da de va strangt forbjudet att svetta ner maskinerna. Jag som nu star dar blot, tycker att jag kanske ska ta o kopa mig en handduk. Tankt och gjort ar jag 90 kr fattigare, sittades pa en stol dar jag hinkar i mig vatten och torkar mig som en tok. 

Min PT (fniss) va valdigt snall, duktig och forstande vilket kandes skont. Sa nu har jag ett harligt litet "get fit by scolios"-schema som jag ska folja. jag kande att jag hade lanefelt i ryggen hela tiden.

gott sa!



gymbunny

Jag har precis kommit hem fran en trevlig liten lunch med dirken och hans mamma. Dirk som jobbade kom lite senare till lunchen, med sig hade han 2 rosa rosor. Sicken charmor va? Han ar val for fin.

Senare akte jag och nelie for att kopa farg till lagenheten, malandet ar snart klart. fargen tog slut igar sa det ar dags att slurpla upp annu en burk farg! Dirk hjalper nu till i sjalva malandet da han tycker att det gar lite langsamt - vi jobbar alltsa i team, jag och min snubbe.

Idag ar varan hushallerska har och donar. Hon har varit sa snall och vikt min garderob! sicken parla. Jag har bakat en chokladtarta sa hon ska fa ta med sig en hem idag.

Men vad ska jag gora resten av dagen da? Jo, damen ska bege sig till ett festligt och artigt (som i pea, inte trevligt) tjejgym som jag signa upp mig pa. Det ar ju tankt att jag ska sluta roka sa jag maste skaffa mig nagot slags bevis pa hur pass kassa mina lungor ar, lat oss se de som ett slag over kaften.
Detta gym har pilates, step-up/with-your dog, kikbox a kaffer, massa konstiga bollar, nyhetsbrev om smala soppar och hela "vi bantar inte, vi vill bara halla oss lite 'fit'"-kittet. Bullshit, stallet kryllar av anorexipropaganda och hjarntvattade 45 kilos damer. Jag tar pa mig rollen som det svarta faret.
Det ar tydligen det mesta "sakra" gymmet har i swakop sa jag far svalja deras budskap, da de andra ar packat med anabolasnubbar och filmkameror i damomkladningsrummet.

jag fick gymkortet och mina springskor i present av dirk. jag sjalv har inte riktigt lagt marke till min viktuppgang. Nu later ju dirk som en tyrann och det ar han langt ifran, han ar daremot lite av en halsoexpert och kunde inte ljuga nar jag gav honom fragan -"Har jag gatt upp i vikt?"

Jag har alltsa pa ett halvar festat pa mig 7 kilo, klar mig i en strl 42 och gar runt med harlig barm pa 75B.  Jag tankte att det kunde ju vara roligt om folk kande igen mig nar jag kom hem, sa nu tar vi tag i detta. Expedition Tjockis! Sussane Lanefelt hanger med pa ett horn.



Twyvelfontein, del 1

Vi åkte till Twyvelfontein, ungefär 30 mil norr om Swakopmund, torsdag till lördag på lite semester. Dirkens mamma fyllde 56 i fredags, där av den lille utflykten.



Några damer hade fått lite problem med deras bil, så vi stannade för att hjälpa dom. Då det inte finns bensinstationer så långt ögan kan nå där ute.



Damerna såg ut att ha druckit vin de senaste 20 året och tydligen dagen innan också. Vi frågade om de ville ha vatten eller något annat att dricka.
-"En sexa whiskey eller öl.. om du har?" fick dirkens pappa till svar. Damen fick en öl och luft i däcket.

 



När vi väl kom fram till "lodgen" tog vi en varsin lite powernap. När vi nappat klart var det dags att ta sig an buffén i restaurangen. Här Ser vi Mamma Redman, den yngste Redman och Pappa Redman.



Jag passar på att festa till det med lite kaffe efter buffén, det gick så vildt till att jag både testade krokodil och kotunga. Att äta kotunga var ganska gott, men konsistensen va hemsk. Det kändes som att jag körde en långtradare med den döda kon, lite bon jovi på det och vi hade vart all set.



Sen gick vi tillbaka till våran stuga för lite vin och sällskap. Dirkens pappa hade lyckats smyga med en gitarr i bagaget som han spelade flitigt på. Dirkens mamma fick också hennes presenter av oss och grattisönskningar.


Jag som har skaffat mig ett par sprojlans springdojer passade på att använda dom. Jag var uppe med tuppe, närmare bestämt klockan 7 för en liten runda i det vilda. Det var ett underbart och givande möte mellan mina fötter och skor - ren magi skulle jag vilja påstå! Jag ger mina skor 5/5 toaster! Mötet mellan mig och natur var inte heller så jäkla dåligt faktiskt, rent fantastiskt om jag får säga det själv.

Jag passade på att att dokumentera händelsen, då jag sällan eller aldrig tar mig an expeditioner som dessa. Men för att inte ta er allt för hårt på mattan så vet vi ju alla är frukostbuffar mellan 06.00 - 09.00, att sova ut är inte ens pytte möjligt.





Här är den lille stugan vi bodde i under helgen. Ni kan se mitt och dirkens rum, det är de med öppen dörr.




Här sitter jag och tar in frukostbuffén, men ser mig knappt men det var utsikten jag ville ha kort på. Det var inte alls speciellt tokigt att dricka kaffe och snattra på en toast till det.


Nu ska jag krype ner i sängen tillsammans med dirken och steig larsson. Jag har tagit ner garden och läser nu den sista boken på engelska. Går mycket bättre än jag trodde. Jag trodde inte att det skulle bli någon flyt i läsningen, men tänk så fel jag hade. Jag sträckläser men petar dirken på axeln ibland med ett - vad betyder det här ordet?

Fler bilder dyker upp imorgon eller så fort jag får tid från steig.



uppdatering

sitter pa dirkens laptop sa de tre sista bokstaverna i alfabetet uteblir.

helgen i twyvelfontien va riktigt riktigt bra, jag hade det jattegott i vildmarken, tar en lite storre uppdatering om det senare. Med en massa, massa, massa bilder!

snart ska jag aka till windhoek med dirkens mamma. Hans mamma ska pa konvernense imorgon och jag tankte shoppa lite och se mig omkring i windhoek. Vi ska halsa pa dirkens bror med familj och sover dar over natten, kommer hem imorgon.

Blir lite spannade da de kommer bli det langsta som jag och dirkus varit utan varandra, spannande spannande. men jag har laddat hem lite krigsstradegispel till honom pa datorn sa han ska nog klara sig, disk har jag lamnat ocksa. haha


sambo mambo

idag försökte jag fixa ett par springskor - gick sådär. fick ingen vidare hjälp och kände inte för att punga ut hundringar på något som inte kommer fungera. dirk följer med mig imorgon för att styra upp det där. sen ska jag visst också signa upp för ett gymkort här. börja med pilates och grejer.. herregud.

ikväll blir det hemmakväll med en rulle och en massa kramar. dirk har jobbat ihjäl sig idag och har jour, så det blir till att softa bulle.

igår gick jag och la mig i papirljotter, ett par sloggi + dirkens t-shirt. dirk tittade på mig med ett;

-What happened?

sambofälla!




måla

sådärja! nu har jag målat nästan allt. färgen är helfel och tokig så därför måste jag måla allt istället för en liten del. Nästa person som hyr detta ställe kommer att få grisväggar. bättre det en lite text, jag vet inte. övermålat är det iallafall. Just nu funderar jag mest på om jag skulle valt vitt istället nu när jag ändå måste måla allt.
lite som de va tänkt från början. men om detta grisrosa gör min snubbe nöjd är jag också nöjd.

jaja.

du lever och så lär du lite jag hört. huset vi flyttar in i i sep har iaf endast vita väggar, så nöjd så.





sex and the city 2

appråpå lathet!
den här veckan visar dom äntligen sex and the city 2 på bio här ute i ingenstans*, så jag ska nu äntligen få se den filmen. grejen är att jag släpar med mig dirk, det är där latheten smyger sig på. Att ta med sig sin pojkvän på en sådan tjejfilm är väl ändå höjden av lathet? jag måste lägga in en extra växdel när det kommer till att skaffa tjejkompisar här i afrikat. men som jag och juliana pratade om häromdagen så är swakoptjejerna lite speciella så jag står mest och utbyter trevligheter. men nu får vi ta och dra i en extra växel som sagt och se vad som kan finnas bakom dessa trevligheter istället för "Dirk - kom och rädda mig!". Jag är väl för larvig. 



*vi kan ta ett repotage här någon dag när det gäller hur "mitt ute i ingenstans" vi är. lite skrämmande faktiskt. haha


måndag

jag är så lat! har inte målat klart dom där väggarna jag skrev på än och vilken dag som helst ska de komma folk o kolla på lägenheten. jag känner en viss besvikelse i dirks närvaro. men idag så, då jävlar ska de målas. ska åka o slänga av våran tvätt hos dirkens päron så hushållerskan tvättar de, sen ska jag åka o köpa tejp så jag kan sätta igång ordentligt.



♥ damen fick blommor häromdagen förresten! ♥


fyr

ikväll är det fotboll! jag har bakad en chokladtårta med passionsfrukt, ingen aning om huruvida den smakar. jag har tyvärr inte hoppet uppe, ser torr ut. aj aj och aj!

dirk och jag har mest myst runt idag, legat på soffan och kikat tv.


huuuus

Bilder från området där vi köpt hus, dukar upp vårat lite senare.










en röd helikopter

ja.. dirken har köpt en radiostyrd helikopter. han är väldigt nöjd med köpet. när jag kom för att hälsa på honom på hans jobb häromdagen möttes jag av en helikopter.

han har olika uppdrag och expeditioner varje dag med den här helikoptern, igår skulle han landa den på mitt huvud.






söndag



idag söndagsmyser vi! alex och dirk flyger för tillfället omkring dirks radiostyrda helikopter i vardagsrummet, dom fnissar som tusan och kommer på nya "expeditioner" hela tiden.
idag ska vi äta lunch på hardys restaurang med dirkens päron och alex & juliana.

igår dansade vi på gruniz, dirk och jag slog de flesta i våran egna lilla dance-off!


zzzzz

han är så fin min pojkvän, jättefin faktiskt. jag måste ha den bästa pojkvännen i hela världen - på riktigt.
nu ligger han och sover, då får man inte störa - han blir nämligen lite sur då. han ligger just nu o småryker och andas tungt, han är trött stackarn. vi har en regel att jag inte får väcka honom förän efter 20 min när han sover, speciellt inte som idag när han har jour. så jag tassar runt tyst nu.

annars dricker jag grapejuice och har det gott.


näääckläses!

precis kommit hem från lunch med dirken. vi shoppade lite efteråt o det blidde tröja på honom o halsband på mig. dirk har börjat med en ny grej. När vi går in i en affär och jag känner och klämmer lite på saker och tvekar säger han -"You can have what ever you want.." det kittlar lite i kroppen då, jag vet inte varför men det är väl någonslags biologisk tingning som alla tjejer har. det är väl ungefär som att säga det till en snorunge på toys'r'us. jag vet inte. men av någon anledning så väljer jag aldrig något när han säger det och jag tror att han vet det. 

tills idag.  ett halsband blev det iallafall. 200 pistoler. Dirken tyckte halsband va "quite intense" och att jag kunde joina tribefolket. halsbandet får mig att dansa likt en kenyan.



ikväll blir det bio. prince of persia - fest fest! 
Ska snart göra en scanning av kylskåpet, se vad som behövs fyllas på för att sen fara till affären. däremot är jag trött och kan inte bestämma mig för om jag ska köra de afrikanska varianterna av "willys stormarknad" eller "ica nära" time will tell. Willys ger fler halsband dock.

nu kaffe och cigg

RSS 2.0