durban!

vi åker till durban idag! vi stannar där till söndag, då ska vi bila ner till transkei och coffee bay! ska bli hur skönt och roligt som helst. äntligen lite tropiskvärme och bada i stilla havet! faaaantastiskt.

Hanna och Astor ska vara barnvakt till den här lille. hon växer så mycket nu att det är helt sjukt, kommer förmodligen inte känna igen henne när vi kommer tillbaka.. haha! Men visst har hon söta bostonöron? haha dumbo!



skovskav och nageltrang

titta sa bekvamt det ser ut! ett par gras ballerina i mjukistyg. ah, va skont for fotterna. ja. det kanske man kan tro.



men nu ar det sahar att jag har latit mina tanaglar vara i ungefar. ja, vad ska vi saga. 2 veckor sisadar pa en hoft. varfor? jo, jag ska ju ga och pedikyrera mig ar det tankt. men det blir ju aldrig av. sa ju mer dagarna gar forvandlas jag till wolverine. och det gor ont. fan sa ont det gor.



men jag ar glad anda, for jag tog lite "gallopsoppa" till frukost. lat oss kalla det respektbelagd redbul med en javla massa vitamineralvitaminerstjopptjopp i. sahar pigg och prickig blir man av det.



Dricker jag kaffet? ja, men varje klunk kanns som en fornedring.

idag tappade min kaffetant mig pa ryggen.. -"Chrriistiiann..aa" .. "cooofffee.."


tack sager jag och forsoker forbise att hon sagt fel namn, tar emot kaffekoppen. hon gar ivag. hon har hallt mjolk och socker i mitt kaffe. mjolk - ok! men socker? vad ar det for slags medeltidstortyr? tanten vet att jag dricker mitt kaffe helt svart. det ar pulverkaffet nescafe sa det ar omojligt att ha nagot tillsatt da det egentligen inte smakar kaffe. iallafall..

VAFAN!!!??

..

socker.. i kaffet. i MITT kaffe!



Ser ni hur kaffekoppen stirrar pa mig? precis som en halsning fran kaffetanten. "HAHA!! har haru ditt vita lilla fnask!" ja.. lite sa kanns det nar kaffekoppen stirrar pa mig.

nu tanker jag ta kort pa henne och lagga upp henne som dagens bruno bara for det.

ps. jag koper och hyr alla filmer jag tittar pa.

tisdagsnoje.

jag ar jattetrott. den dar jakla paskhelgen gjorde mig vardelos pa mitt jobb. att vara pa jobbet idag har fatt mig att fa en slang av downs och extrem fettma. Eller kanske bara ett ansiktsutryckt over hur jag kanner for att jobba idag. jag vet inte.



idag har jag dessutom ingenting att gora. da det inte har hant nagot pa lange pa praktiken. idag har jag kopt en tradlos mus till laptopen, nastan kopt en kamera for 3 papp men insag sen att det hade jag ju faktiskt inte rad med. sa jag kopte en blus och en skjorta for 259 kr pa pick and pay istallet. pick pay ar lite som ica maxi. jag kopte en mineralvatten och cigg ocksa.
ja juste! sa akte jag hem en svang for att hamta 3 papp i saven. helt i onodan. jag blev da paranoid pa stan med sa mycket pengar pa mig att jag gick tillbaka till jobbet. har har jag last bloggar, biltester och satt upp post it lappar pa vaggen med texter " Det ar viktigt att se upptagen ut", "Flera gula lappar pa samma stalle ser bra ut!" samt en gron med texten "jag festar till det med en gron lapp ocksa". pa den sistnamnda lappen stallde jag upp meningen i en punktlista. for att se annu viktigare ut. jag tycker att det ar fantastiskt roligt da ingen forstar vad det star. jag brukar gora samma sak i min almenacka. ni kan forovrigt se post it lapparna pa bilden tror jag.



har jobbar jag. det ska egentligen vara en laptop dar ocksa, men den tog jag ju liksom kort med. sa.. ja.

jag slutar om 50 min. da ska jag vaxa benen och pedikyrera tossingarna. boka tid hos en frittisor ska jag med. dags att klippa och farga min golvmopp pa huvet.


måndag

dagens annie och christina.




nu ska det åkas ner till stan för att styra upp en klipp och färgtid, en vaxning av ben samt en festligt pedikyr. dags att göra sig snygg inför semestern. jag och dirk åker till durban  på torsdag. wop wop!


söndagsöppet

min dirk har precis moppat golvet, plockat undan i köket och vardagsrummet, slängt in en tvättmaskin. sen åkte han och jobbade. jag ligger med kaffekopp på magen och annie på huvet.

han är fin den där dirken.


hej lilla lungan, hur mar du?

trycker i mig paskgodis. pavag hem nu. innan man gar hem ar det viktigt att trycka in en rokpaus. det far en att lamna jobbet 5 minuter senare an vad man egentligen skulle, om man rokt den pavgen hem. mm. sahar ser jag ut da.



ikvall ar det tjejkvall och jag har ingen aning om vad jag ska gora for snacks. hm. orkar inte gora nagot fancy sa jag far la forsoka knapa ihop nagat less fancy sa-att-saga... kanske korv me brod. ne.

nu gar vi hem och gosar skiten ur den dar lilla korven!


skont med regn.



sahar ser det ut utanfor mitt jobb. igar var det. ni vet, nar det regnade. idag ar det stralande sol. sjukt soligt. va tvungen att byta om pa lunchen da mina tights skapade larsvett. det vill vi inte ha.

men visst ser det sjukt afrikanskt ut? sporegn, nissan och toyotas, tysk arkitektur och inte en enda neger pa bilden! imorgon ska jag ut och leta negrer, sa ni far se en riktig en!

annie visar sin muffins pa lunchen

jag later som en hundtont, men jag ar sa forbannat tokig i min javla hund. herregud. jag ar sa larvig. far angest for att jag inte tillbringar mer tid med henne, aven fast jag vet att hon far all tid i varlden. Av bade mig, dirk och av Bonna. sa hon ar ju "stimulerad" liksom, men det kanns som jag skiter i det. jag vill gosa med min hundvalp. jag kraver minst 1 timmes gos med henne idag efter jobbet.

fan va vi ska gosa, annie och jag.
jag ar en tont.





jag ber om ursakt for mitt laskiga leende nar annie visar sin muffins.. eller, nar jag visar annies muffin.

pask

idag skulle jag vilja ha ett paskagg med detta i.

  • gelepedikyr
  • festligt liten kamera
  • frisorbesok for fargning
  • vaxning av bryn och ben
  • torrshampoo for ett ar
  • tandblekning

det skulle jag tycka va jatteharligt faktiskt. och tank va glad och frash jag skulle vara. javligt glad skulle jag vara faktiskt. kamera ar ett maste iallafall, ska forsoka styra upp det idag. Annars forsoker jag foklara for dirk om paskkarring och blakulla, jag googlade. googla du ocksa, jag funderar pa att hitta pa en annan historia om varfor vi klar ut vara barn till haxor som ska pippa med djavulen. sugar coating kallas det pa utlanska. kom garna med forslag hur jag ska kunna fa det snyggt upplagt .


regn regn regn

idag har vi inte betalat hyran till gud. det oser ner regn och askar som jag aldrig hort aska forut. det ar lite laskigt faktiskt! men mysigt, forutom att varat tak lacker in. det ar sadar. finns forresten inget avloppssystem i gatorna, da det aldrig regnar. bilarna badar och fastnar.

annars idag ar det lugnt pa jobbet, jag har hunnit springa lite arenden emellan. sa nu har var staderska Bonnas dotter fatt sig ett par manchesterbyxor, fleecetroja och en top + godis i paskpresent! kanner mig som valgorenheten sjalv.

dirk ar ledig i eftermiddag, sa vi ska gora pannkakor, kika pa film och ba myyyyyysa!


puss i pask

det loste sig pa jobbet.. till slut. jag ar slut. nu ska jag aka och kopa paskagg och klader till staderskans kiddo + dirks mammas staderska kiddos.  paskpresenter! wop wop.

annie.. igen

min staderska har blivit befodrad. hon ar nu ocksa nanny. annie bajs luktar namligen bajs nu.
neeee... men huset ar for litet for 8-13 jobb men annie ar frustrerad. annie har nanny och nanny har lekschema. fantastiskt!


bananfabrik!

ingenting pa jobbet vill fungera som jag vill, sa darfor har jag ocksa slutat fungera pa jobbet. jag minglar mest runt med min kaffemugg. otroligt frustrerande. jag har liksom tendens att kladda till det. nu har jag kladdad till det. nar jag kladdad till det ser jag ut sahar.



helt bananas pa jobbet.

Detta ar inget skamt.

idag ar det bannemej kallt! hujedamej va kallt det ar. Jag sitter mer skallhett te pa jobbet och skakar. Onskar att jag valt nagot varmare idag. ju langre tid jag varit har desto kansligare har jag blivit mot kyla, idag ar det fruktansvart. fiiiifan.

Det ska regna imorgon och pa onsdag. Vi har hal i taket! vilken javla fest.







en bla christina med ett stycke brun kopp inhallandes kokhett te. sen tuggade forresten annie av en bit av min kind forra veckan. sa min hogra kind kan ni se att det fattas en bit, gar liksom in som ett djupt hal.

kines mamma!

idag klockan 17 gick jag och annie på promenad. jag tyckte att eftersom att hon varit ensam i 3 timmar och inte fått sin morgonpromenad ska jag ta ut henne på en hejdundrandes promenad. Jag håller på att vänja henne med nya miljöer, djur och människor. Så nu har vi ändrat rutt! Vi går nu i swakopmunds beverly hills! detta betyder också att varannat hus har den största vakthunden du kan tänka dig, dessutom gärna två stycken. Annie måste vänja sig vid skällande hundar tänker jag. Vi går förbi och annie är mottligt kaxig med nyfiken, när hon kommer till mig istället berömmer jag henne. Gott så! När vi gått en bit får hon springa på stranden fritt och vi brukar hoppa över stockar som drift upp på land. Vi härjar och leker aport och allt möjligt tjaffs. Sen går vi hem. Samma rutt och annie går finare än någonsin. Annie har så jävla mycket energi att det bästa är att trötta ut henne innan vi ska ut, tillexempel på helgerna.

MEN!

nu när jag gick med henne tänkte jag hur länge ska man gå med en valp egentligen? vad är måttligt?  jag googlar.

ja..

Annie ligger brevid mig helt slut! sover som en stock. det står att man helst inte ska gå med valpar på långa promenader och att 15 per dag räcker. alltså, 5min x 3. Annie gick på promenad på 45 minuter.

jag känner skam, ångest. jag känner mig precis som dom gymnast kines barnens mammor. tvingar sitt barn till att motinera ihjäl sig. varenda jäkel har väl sett en dokumentär om det, och det är ju hemskt! Det är nästan som om jag väntar på att janne josephsson ska komma och knacka på här vilken sekund som helst för att fråga ut mig.
Fråga om jag tycker att det är rimligt att ha ihjäl min käraste ägodel på detta viset? Är det kanske för att jag är lite knubbig själv? Försöker skjuta över min sambofettma på hunden? den sådär josephsson alltså, han kan hålla på.


Så seriöst. Matilda! Hur länge kan jag gå med henne? Hon är en brat terrier på nästan 3 månader med sjukt jävla mycker energi men också rätt passiv. Hon kan sit, fot, apport. En mini patcha med gigantiska ögon.

Hon kommer se ut sådär när hon blir stor.






nagra bilder fran farmvistelsen

for nagon vecka sen akte vi till arnos farm, sa jag slanger upp lite bilder som hans tjej maria la upp pa facebook.



har ar vi allihop forutom arno och andre som satt i forar- och passagerarsate. Vi hangde pa flaket!



pa vag till vattenkallorna for att bada.







Har stapplar vi pa for att sa oss till toppen av ett berg for att ta in solnedgangen och utsikten.





Hanna och Astor tar in utsikten! Langre bort ser ni ocksa en av vattenkallorna som vi badade i.



langst upp til hoger sitter jag och dirk i en av grottorna.



vi stotte pa en kameliont som dirk hemskt garna ville ta hem.




jag, min bebis och annie

ni kanske undrar varfor jag spyr ur mig inlagg pa bloggen. jag ar namligen ledig idag pa eftermiddagen. det firar jag med att mysa sonder korv-annie och dricka kaffe. satte igang kaffebryggare pa tidsinstallning. en minut senare. nar det kickade igang klappade jag handerna och annie skallde och sprang runt i cirklar. vi avslutade segern med en brost-sked!




kaaaaaaaaaffebona!

jag fick en jattefrasig kaffebryggare av mamma och pappa i fodelsedagspresent. jag fick en slant och sen gick jag loss pa namibias ahlens. det blev wokpanna, kaffebryggare, knivsett, koksvag och en massa bakprylar.

iallafall.. den har kaffebryggaren. jag har suktat efter den sa jakla lange. Den har tidsinstallning. mm.. vilket betyder att jag laddar den lille rackaren pa kvallen, gar och laggar mig. Nar jag ar trott som en jarp pa morgonen - ja! da ar mitt kaffe klart! nybryggt! hur bananas och LA ar inte det da? va?

bilden visar ocksa min sonderblonderade lugg och ful-cappuchino.


potatishund

i ovrigt odlar vi potatis i trappskyddet for hunden.




det var bra ton i den fisken!

idag at vi pasta med tonfisk och champinjoner till lunch. allt fran ett och samma paket. det sag ut sahar.




trevligt


...

lite mognare

har sitter jag och ar 23! ser jag inte lite aldre ut? lite mognare kanske? jag tror sa.



fodelsedagen var alldeles utmarkt, manga fina presenter och gott sallskap. det blev en liten middag hemma hos oss. vi, hanna och astor och dirks paron. hanna och jag avslutade kvallen genom att dansa till eva dahlgrens jag klar av mig naken. det blev svenska klassiker pa spotifylistan pa fodelsedagen.

ikvall orkar jag inte laga mat. jag funderar pa att ringa till dirks mamma och fraga om vi kan komma pa middag ikvall... i ovrigt har varan staderska hallt varat hem spottless sen i mandags. henne tycker vi om. Bonna heter hon och hon ar 27 ar.


vit piga

det ar otroligt praktiskt med denna "hetta" jag skaffa mig sahar nar mitt har borjar ta sprang efter min blondering, jag har en valdigt "frack" utvaxt. vi doljer den med en liten sjal. det ar otroligt praktiskt ocksa det detg kraver oerhort liten tid och extremt vinnande vid sakallade "bad hair days" ja.

men saklart har vi negativa saker att ta upp kring denna bonad.

nummer 1. kan tyvarr inte fa ut fevens 10 budords-laten ur huvet.
nummer 2. jag ser ut som "white girl doing the african thing"
nummer 3. jag far hora "witt mait" av dirk atminstonde en gang om dagen. om dirk inte slappt frasen "vit piga" gor garna nagon annan det.



nu ska vi till kuckis pub for att kaka lite och dricka ett och ett annat vinglas. vi verkar vara 8 pers sa det blir treveligt tycker jag. kuckis som uttalas kykis ar en tysk kuk... eller nej ja mena en tysk pub. forlat. jag vet inte va kuckis betyder, men googla garna. det ar med ett tyskt y. sa satt nagra farska prickar over u'et sa far du resultat.

hejda

förlorade sambotwisten

här sitter jag och myser! sitter och drömmer om ett koksbord, stolar och två taklampor. men näää, vi ska ut och resa istället. jävla sätt. här sitter jag i en plaststol vid ett campingbord. snacka om lyx.. nä.

dirk och jag bestämde nämligen idag om vi skulle köpa bord, stolar och lampor denna månaden eller resa denna månaden. vi åker till durban och transkei i slutet på april i fem dagar.


fem dagar och ett jävla campingbord.



kaffetanten.

jag har glomt att beratta! jag har en kaffetant. hon kommer och fragar mig om jag vill ha kaffe varje halvtimme. jag tycker att det ar underbart. lite trakigt pa ett satt, da jag alltid sett mig sjalv sta och skvallra runt en kaffemaskin. ni vet en sandar stor som erbjuder wienerkaffe och choklad, far mig ocksa att inse att jag inte hellre kan "put my freak on" och ga loss pa en stor wienerkaffe utan mjolk. exprimentera. na. iallafall, tillbaka till kaffetanten. Vad roligt det skulle vara om vi bad henne sta i ett horn och ge oss kaffe, sa star vi runt henne och skvallra. lilla kaffetanten.

kaffetanten stadar ocksa och gor lite det man ber henne om. "Ga och kop en munk at mig!" sa gor hon det. "Posta det har brevet till mig!" sa gor hon det.

hon ar jattetjock, har skagg, sjal runt haret och kallar mig for honey eller christine.
lilla kaffetanten.

hungrig

jag ar hungrig. vill ha lunch. vill ha wimpy. whitetrash-burgare. pa wimpy kanns det som att man ar pa ett sant dar "dining" i amerikat dar folk bestaller vafflor och milkshakes i filmer. da de flesta filmer kommer fran hollywood kan jag inte lata bli att fa en viss hollywoodkansla inne pa wimpy. lite som nar man ar pa skantzen i stockholm ni vet. man lever sig in i miljon. jag funderar pa att ta med mig en riktigt riktigt stor tidning (sa stor som vlt brukade vara runt milleniumskiften) for att skapa mer kansla. dom ar roliga namn pa de olika menyerna ocksa. min favorit ar generous joe.

the usual?
yes, a generous joe with a giant choclate milkshake, please!

tank er.. hollywood whitetrash.. i afrika - wimpy!


jag ar hungrig


snack

sitter och gommer mig pa jobbet, har ingenting att gora har idag.. an sa lange. jag gommer mig for annie. tar en paus fran annie. lat oss ta en paus fran annie.

ikvall ar det tjejkvall hos hanna. det blir sallskapspel och vin. i mitt och hannas samboliv finns namligen inte tv, vi ratar tv. likt tva naturaktivister pa rymmen till prag. nej inte riktigt men nastan. vi ar val mer internetpirater kanske. dirk och jag orkar inte betala varan dstv pa 560 kr denna manad, eller forra manaden heller for den delen. da vi knappt tittar pa tv. men forsoker romantisera det hela och saga att "vi behover inte tv". Maste erkanna att jag borjar bli lite trott pa how i met your mother, desperate houswives och family guy + en och annan film. det ar var mediakonsumption. valdigt strikt och ensidig.

iallafall, sallskapspel ikvall. det ska bli skojskoj!

imorgon ska jag "idiaja", viktig del av mitt jobb. det innebar att jag skickar in all dirks jobb sa han far betalt. jag funderar pa att halla det som ett hot mot honom. -"Gor du inte detta tanker jag inte "idiaja" imorgon, din lilla fisk!" tyvarr har han ratten att sparka mig sa jag far helt enkelt gora mitt jobb.


hundtricket

nu ar det tredje dagen pa jobbet, det riktiga jobbet. nu jobbar jag och dirk tillsammans, han agerar doktor och jag ekonom/organiseringstant. Sa jag gor all hans pappersjobb och han ser patienter och operar som en tok.

Annars vaxer annie sa det knakar, hennes oron gar mest loss. hon ser ut som dumbo nu. vi far hoppas att hennes oron fortfarande hanger nar hon blir storre och inte staller sig upp som det gor pa en boston terrier. hon ar iallafall varldens goaste men drar oss till vansinne ibland. hon har borjat bli lite trotsig nu. hon ar stor nog att ga pa promenader med nu, sa det gor vi pa mornarna och vid 14. detta medfor att hennes mamma maste dricka sitt morgonkaffe i bilen pavag till jobbet, vilket ocksa leder till kaffeflackar da hon inte har nagon mugghallare i bilen. jag gissar att annie i skrivande stund antingen sover som en stock, bajsar pa dorrmattan eller biter sonder vara skor.









RSS 2.0